Skip to main content

Digitális piacok és szolgáltatások diplomakiegészítő

Digitális piacok és szolgáltatások diplomakiegészítő

A diplomakiegészítő megszerzése kiváló lehetőséget kínál azok számára, akik mélyreható ismereteket szeretnének szerezni az EU és nemzetközi versenyjogi keretekről, valamint a digitális platformok és piacok szabályozásának kihívásairól. A diplomakiegészítő tárgyainak hallgatásával megszerzett tudás kiemelkedő versenyelőnyt biztosít a jogi és szabályozási szektorban.

Kötelező tárgyak

 • Versenyjog főelőadás
 • Bevezetés a közgazdaságtanba főelőadás
 • Digitalization and labour law - Regulating Work in the 'Gig Economy': European v US perspetives angol nyelvű speckol
 • A közösségi média és jog speckol
 • Sustainability and competition angol nyelvű speckol

Választható tárgyak (min. 3-at kell teljesíteni)

 • Versenypolitika magyarul vagy angolul speckol
 • Digitális piacok, mesterséges intelligencia és versenyjogi
  kutatószeminárium
 • Jogalkotási újítások a nemzetközi adásvétel és a fogyasztóvédelem terén
 • Bevezetés a pénzügyi fogyasztóvédelembe
 • A kreativitásra épülő iparágak szabályozása - a XXI. század szellemi alkotásainak helye a jogrendszerben
 • Adatvédelem - személyiségi jogok
 • EU Intellectual Property Law

Oktatók

 • Versenyjog

  Szilágyi Pál

  A Versenyjogi Kutatóközpont igazgatója, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi docense, ahol versenyjogot és európai jogot tanít. Jogi diplomáját a PPKE JÁK-on szerezte, majd posztgraduális diplomákat szerzett európai jogból a University of Cambridge, versenyjogból a King's College Londonon, továbbá LLM in Competition Law fokozatot a utóbbi intézményben. Pál a PPKE JÁK versenyjogi szakjogász képzésének programigazgatója, számos hazai és külföldi publikáció szerzője.

  Részletes tematika

 • Regulating Work in the 'Gig Economy': European v US perspetives

  Hős Nikolett

  Dr. HŐS Nikolett 2005-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett diplomát, majd European University Instituteon (EUI) LL.M.-et végzett. A LL.M. fokozat megszerzése után doktori (Ph.D.) tanulmányait is az EUI-n fejezte be. Tanulmányai során több ösztöndíjban részesült, többek között az Andrássy Egyetemen és a Corpus Christi College-ban (University of Cambridge). Nikolett elnyerte az Európai Bizottság Jean Monnet Tanítási Modul támogatását is. Nikolett 2005 óta tanít munkajogot a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán és számos hazai és nemzetközi publikáció szerzője.

 • Pénzügyi fogyasztóvédelem

  Veress Zoltán

  Zoltán a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzati Hivatal jegyzője, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának megbízott oktatójaként pénzügyi jogot és pénzügyi fogyasztóvédelmet tanít. Jogi diplomáját és PhD fokozatát a PPKE JÁK-on szerezte, jogi szakvizsgával és önkormányzati szaktanácsadó képesítéssel rendelkezik, jelenleg jogász-közgazdász tanulmányokat folytat. Több szakmai szervezet, kutatócsoport tagja, számos publikáció szerzője.

 • A kreativitásra épülő iparágak szabályozása - a XXI. század szellemi alkotásainak helye a jogrendszerben

  Pogácsás Anett

  Pogácsás Anett habilitált egyetemi docens, 2005 óta a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának oktatója: jogász szakon a Polgári Jogi Tanszék egyes tárgyait, a Deák Ferenc Továbbképző Intézet több képzésén ugyancsak polgári jogi kurzusokat jegyez. Kutatási területe a szerzői jog, hazai és külföldi publikációi elsősorban ebben a témában születtek. A Szerzői Jogi Szakértő Testület és több szerzői jogi szakmai szervezet (MIE, MSZJF, ALAI) tagja, a PPKE JÁK Polgári Jogi Tanszéke Szellemi Tulajdonjogi Kutatócsoportjának alapító elnöke.

 • Sustainability and competition

  Tahyné Kovács Ágnes & Szilágyi Pál

  A PPKE JÁK Környezetjogi és Versenyjogi Tanszékének docense. A PPKE Szent II. János Pál Pápa Kutatóközpont Teremtésvédelmi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa. Az ELTE Humánökológia szak oktatója, valamint a PPKE Deák Ferenc Továbbképző intézet környezetjogi szakjogász képzésének oktatója.

  A Genezis Kiválósági Diákműhely alapítója és vezetője.

  Jogi diplomáját a PPKE JÁK-on szerezte a környezetjogi szakjogászképzés egyidejű végzésével. 2004-ben szakvizsgázott. 2013-ban PhD fokozatot szerzett kutatásával, amely a génmódosított szervezetek jogi szabályozását vizsgálta.

  2024-ben a PPKE BTK mesterséges intelligencia alkalmazásai szakirányú képzését zárta le sikeresen.

  Kutatásainak fókuszában a fenntarthatósági-jogi kérdések állnak, valamint ezek etikai, teremtésvédelmi vizsgálata. Számos szakmai szervezet tagjai. Tudományos tanulmányok és ismeretterjesztő cikkek szerzője.

 • A közösségi média és a jog

  Papp János Tamás

  Papp János Tamás egyetemi adjunktus, 2015 óta oktat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem alkotmányjogi, majd polgári jogi tanszékén. Fő kutatási területe a médiajog, valamint a közösségi média hatása a demokratikus nyilvánosságra. Óraadóként oktat a Károli Gáspár Református Egyetemen, a Milton Friedman Egyetemen, a Mathias Corvinus Collegiumban valamint különböző szakirányú továbbképzéseken is oktat. Alapító tagja a PPKE JÁK Polgári Jogi Tanszék Médiajogi kutatócsoportjának, emellett pedig a Constitutional Discourse szakmai blog rovatvezetője. 

Szakirodalmi radar

A szakirodalmi radarban igyekszünk negyedévente összegyűjteni a versenyjog kapcsán született tanulmányokat. A keresésünk szükségszerűen nem teljeskörű, azonban törekszünk arra, hogy amit megtalálunk, megjelenítsük. Ha Ön ismer tanulmányt magyarul aminek itt a helye, kérjük küldje el nekünk a referenciát!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A sötét mintázatok megítélése a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok jogában

A tudományos, szakmai előadás címe Dr. Szilágyi Pál habilitációs eljárása keretében: A sötét mintázatok megítélése a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok jogában

2024. május 28. 15. óra

1088 Budapest, Szentkirályi u. 28. Szent II. János Pál pápa díszterem

A gazdasági erőfölény szabályozásának főbb koncepcionális kérdései

Dr. Szilágyi Pál habilitációs eljárása keretében tartott tantermi előadás témája: A gazdasági erőfölény szabályozásának főbb koncepcionális kérdései

2024. május 28. 15 óra. 

1088 Budapest, Szentkirályi u. 28. I. emelet GY107 (korlátozott férőhely)


© Summit. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.